ارتودنسی

ارتودنسی چیست ؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها و فک هایی را که در جای نامناسبی قرار می گیرند اصلاح می کند. دندان هایی که در جایگاه نامناسبی قرار می گیرند و شکل نامتعارفی دارند مشکلات بهداشتی مختلفی ایجاد می کنند. تمیز نگه داشتن دندان ها سخت تر می شود. بیماری که دندان های نامرتبی دارد در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال قرار دارد. این وضعیت به دندان هایی که مسئول جویدن غذا هستند فشار بیشتری وارد می کند و متعاقبا در طولانی مدت عوارض مختلفی به جا می گذارد از جمله:

متخصص درمان در این زمینه به نام ارتودنتیست شناخته می شود.

      • پوسیدگی دندانها
      • مشکلات لثه ای
      • خوب جویده نشدن دندانها و مشکلات گوارشی
      • سردرد
      • مشکلات TMJ
      • احساس درد درگردن، شانه و پشت
      • همچنین دندان های کج و نامرتب به زیبایی ظاهر شخص آسیب می زند.
      • مزایای استفاده از درمان ارتودنسی عبارتند از:
      • دهان سالم
      • ظاهر لذت بخش
      • دندانهایی که احتمالا طول عمر بیشتری دارند.

فقط دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی می تواند تعیین کند که آیا شما می توانید از ارتودنسی استفاده کنید یا خیر. به کمک ابزارهای تشخیصی که شامل یک تاریخچه کامل پزشکی و دندانپزشکی هستند، یک معاینه بالینی، مدل های گچ دندان هایتان و تصویر برداری اختصاصی، یک پزشک ارتودنتیست می تواند تصمیم بگیرد آیا ارتودنسی نیاز دارید یا خیر. و این ارتودنتیست است که می تواند طرح درمانی صحیحی برای رفع مشکل دندان ها پیشنهاد دهد.
اگر به یکی از وضعیت های زیر دچار هستید ممکن است نامزد انجام ارتودنسی باشید.

 Overbite، زمانی که دندانهای فوقانی هم پوشانی عمودی زیادی بر روی دندانهای ردیف پایین دارند.

 Underbite، به ظاهر “بولداگ” معروف است که در آن دندان های ردیف پایین خیلی جلوتر از دندان های فوقانی قرار می گیرد و ردیف بالا بیش از حد عقب هستند.

 Crossbite، هنگام جویدن دندانهای بالا از بعد عرضی به درستی بر روی دندانهای پایین قرار نمی گیرند

 Open bite، یا باز بودن بین دو فک در ناحیه جلو عقب یا کناره ها• Misplaced midline یا خط میانی نابجا – هنگامی که خط میانی دندان های فوقانی با خط میانی دندان های پایینی در یک راستا قرار نمی گیرند.

 Spacing یا فاصله، فضاهای بین دندان ها که ممکن است بر اثر از دست دادن یک دندان یا حتی رشد ناقص یا عدم رشد یک دندان به وجود بیاید.

 Crowding یا شلوغی دندان، زمانی که تعداد زیادی دندان (بیشتر از حد نرمال) در یک ردیف دندانی قرار می گیرند. این وضعیت منجر به روی هم افتادن دندانها می شود.

ارتودنسی برای اصلاح وضعیت نامناسب دندان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وضعیت نامناسب ممکن است به شکل نامرتبی و یا کج بودن دندان‌ها بروز کرده باشد. در برخی از موارد، فک تحتانی و فوقانی ممکن است به نحو صحیح بر روی یکدیگر قرار نگرفته و حتی با وجود صاف به نظر رسیدن دندان‌ها، ممکن است بیمار به هنگام گاز گرفتن دچار مشکل شود.

بیرون‌زدگی، نامرتبی و فاصله‌ی نامساوی در بین دندان‌ها از جمله مشکلات مربوط به فک و دندان‌ها هستند که ممکن است ارثی باشند. مکیدن انگشت شست، از دست دادن زودهنگام دندان‌ها و برخی از حوادث می‌توانند باعث ایجاد این مشکلات شوند.

رفع این مشکلات می‌تواند لبخند شما را زیباتر کرده و مهم‌تر از آن، سلامت دهان و دندان شما را بهبود بخشد. این مشکل به دلیل سختی تمیز کردن دندان‌های کج شده و نامرتب می‌باشد. در نهایت، این مشکلات می‌توانند باعث پوسیدگی دندان، بیماری‌های لثه و احتمالاً از دست دادن دندان‌ها شوند. نامرتبی دندان‌ها می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی در ارتباط با جویدن غذاها و تکلم شده و همچنین منجر به سایش غیرطبیعی مینای دندان‌ها و مشکلات مربوط به فک شود.

ارتودنسی نامرئی ( بدون سیم )

ارتودنسی نامرئی دندان از مواد پلاستیک شفاف و سخت برای ردیف کردن دندان‌ ها استفاده می‌کند. در این رابطه برای بیماران از انواع نسبتاً متفاوتی استفاده می‌شود. هر مجموعه از این ارتودنسی برای دو هفته قبل از جایگزینی آن با مجموعه جدید استفاده می گردد. ارتودنسی نامرئی از پلاستیک شفاف ساخته شده و به همین خاطر تقریباً غیر قابل رویت است. به این ترتیب اطرافیان بیمار اصلا متوجه نمی‌شود که وی از این درمان برای ردیف کردن دندان‌های خود استفاده کرده است. این پلاستیک های شفاف در هر روز باید برای ۲۲ تا ۲۳ ساعت مورد استفاده قرار گیرد تا بهترین نتایج ممکن حاصل شود. این ارتودنسی دندان را می‌توان به راحتی برای غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از دهان خارج کرد. برای استفاده از این روش باید همه دندان‌های دائمی رشد کرده باشد.

ارتودنسی متحرک

دستگاه متحرک ارتودنسی ، دستگاهی است که بیمار می تواند آن را از دهان خارج کند و دوباره در محل اولیه خود قرار دهد. این دستگاه اغلب در دوره دندان شیری یا شیری – دایمی و عموماً در کودکان کمتر از ۱۲ سال استفاده می شود و دندان پزشکان عمومی مهارت استفاده از این نوع دستگاه ها را در دوره تحصیل خود فرا می گیرند.

ارتودنسی ثابت

دستگاه ثابت ارتودنسی دندان به طور محکم به دندان ها متصل است و بیمار نمی تواند آن را از دهان خارج کند. قرار دادن و به کارگیری و تنظیم این دستگاه فقط در دوره های تخصصی ارتودنسی آموزش داده می شود و از درمان های پیچیده محسوب می شوند که حتماً باید تحت نظر متخصصین ارتودنسی انجام شود. متأسفانه برخی از دندان پزشکان عمومی، بدون آموزش کافی و تجربه لازم اقدام به معالجه با این وسایل می کنند و صدمات وسیع و جبران ناپذیری از جمله تحلیل ریشه دندان ها یا خوردگی استخوان برای بیمار ایجاد می نمایند. این نوع دستگاه ها پس از رویش دندان های دایمی و به طور معمول پس از ۱۲ سالگی برای مرتب کردن دندان ها به کار می رود.

امروزه یکی از متداول‌ترین و پرطرفدارترین درمان‌های ارتودنسی بزرگسالان و کودکان ارتودنسی نامرئی یا اینویزیلاین است. ارتودنسی نامرئی یک روش درمانی ارتودنسی است که در آن برای صاف کردن دندان‌ها از سیم کشی استفاده نمی‌شود. ارتودنسی نامریی، به جای براکت و سیم‌های قوس‌دار، از چند ردیف کننده استفاده می‌کند که شبیه به یک سری محافظ‌ دندان ورزشی نازک هستند. این ردیف کننده‌ها از مواد پلاستیکی شفاف ساخته می‌شوند و به همین دلیل است که به آن‌ها درمان‌ نامرئی ارتودنسی گفته می‌شود. ارتودنسی نامرئی، درمان ارتودنسی برای بزرگسالان و کودکان را متحول کرده است. این تکنیک برای کسانی که پیش از این حاضر به استفاده از بریس‌ها نبودند یک گزینه تقریباً نامرئی فراهم کرده که نتایج بی‌نظیری به همراه دارد.

 

در ارتودنسی نامرئی از مجموعه‌ای از پلاک‌های متحرک، راحت و نامرئی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می‌شود که حتی در طول درمان نیز مانع از لبخند زدن شما نمی‌شود. پلاک‌های شفاف ارتودنسی نامرئی دندان با بهره‌گیری از تکنولوژی تصویرسازی رایانه‌ای سه بعدی ساخته می‌شود و کارآمدی و تاثیرگذاری آن در مرتب کردن دندان‌ها به اثبات رسیده است.

ارتودنسی نامرئی برای رفع مشکلات دندانی مانند کراس بایت، اپن بایت و … کاربرد دارد. بریسهای ارتودنسی نامرئی را می‌توان بدون هیچ مقدمه‌ای از دهان خارج کرد، که این غذا خوردن، مسواک کردن و کشیدن نخ دندان را راحت‌تر می‌کند. این مورد برای کسانی که  قیمت ارتودنسی نامریی را تقبل نموده اند و بخصوص نوجوانان یک مزیت واقعی است زیرا آن‌ها می‌توانند بریسها را هنگام فعالیت‌های ورزشی یا نواختن آلات موسیقی از دهان خارج کنند. ارتودنسی‌ها را می‌توان برای موقعیت‌های خاص، مانند جلسات شغلی یا رویدادهای رسمی از دهان خارج کرد. ارتودنسی‌ها با توجه به دندان‌های شما ساخته شده و بنابراین درمان مطابق نیازهای ارتودنسی شما انجام می‌گیرد. در کل، دوره درمان با این ارتودنسی‌ها کوتاه‌تر از بریس‌های سنتی است.

از آنجا که این بریسها عملاً نامرئی هستند، کسی متوجه نخواهد شد شما تحت درمان هستید.

  • ارتودنسی‌های نامرئی کاملاً متحرک هستند، یعنی شما می‌توانید بدون هیچ مشکلی غذا بخورید، مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در طول درمان هیچگونه محدودیت غذایی نخواهید داشت.
  • همچنین می‌توانید آن‌ها را برای موقعیت‌های خاص یا جلسات مهم از دهان خارج کنید. داشتن این نوع کنترل بر این بریسها، آن‌ها را به گزینه‌های بی‌نظیری برای بزرگسالان تبدیل کرده است.
  • طول مدت درمان برای هر بیمار متفاوت است، اما طول درمان برای بیماران ارتودنسی نامرئی به طور متوسط تنها ۱۴ ماه است. این مدت بسیار کوتاه‌تر اززمان مورد نیاز برای بریس‌های فلزی است.

ارتودنسی‌های نامرئی چهار نوع دارند. در تمامی آن‌ها از یک پلاستیک شفاف برای صاف کردن دندان‌ها استفاده می‌شود:

ارتودنسی نامرئی کامل: این گزینه برای موارد ارتودنسی کامل است که اصلاح آن‌ها بین ۱۲ تا ۲۴ ماه طول می‌کشد.

ارتودنسی نامرئی نوجوانان: این مدل مخصوص نوجوانان ساخته شده و دارای یک نقطه آبی است که به بیماران نوجوان نشان می‌دهد که ارتودنسی خود را چه مدت پوشیده‌اند. در این گزینه، همچنین برای جایگزین کردن بریسهایی که در طول درمان گم می‌شوند، ۶ ست ارتودنسی اضافی نیز وجود دارد.

ارتودنسی نامرئی سبک: این گزینه برای بیمارانی است که تنها شش دندان جلویی آن‌ها به کمی تنظیم نیاز دارد. این مدل، طی شش ماه نتیجه می‌دهد.

متخصص ارتودنسی با ارزیابی دقیق دندان‌ها و فک شما، تعیین خواهد کرد که آیا ارتودنسی نامرئی برایتان مناسب است یا خیر. در اولین جلسه مراجعه شما، متخصص بایت و دندان‌هایتان را معاینه کرده، از فک و دندان‌هایتان عکس رادیولوژی و عکس‌های دیجیتال گرفته و از دندان‌هایتان قالب تهیه می‌کند.

تمامی این اطلاعات به او  کمک خواهند کرد تا تعیین کند که آیا شما کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی نامرئی هستید یا خیر. اگر کاندیدای مناسبی باشید، فن‌آوری و مراحل ارتودنسی نامرئی را بیشتر برایتان توضیح داده و طرز کار نرم‌افزار سه بعدی مورد استفاده برای طراحی درمانتان را به شما نشان خواهد داد. سپس یک برنامه درمانی مخصوص شما تهیه می شود و تمامی اطلاعات مربوطه به لابراتوار و شرکت تولید کننده  ارتودنسی‌های نامرئی فرستاده می شود. آن‌ها سری بریسهای سفارشی‌تان را ساخته و برای متخصص ارتودنسی شما ارسال می‌کنند  و درمان ارتودنسی با روش نامرئی آغاز می شود.

یک سری ردیف کننده ی ارتودنسی (نامرئی) به بیمار داده می‌شود. در طول درمان هر ارتودنسی به مدت دو هفته پوشیده شده و سپس ارتودنسی بعدی جایگزین آن می‌شود. هر بریس کمی با بریس قبلی تفاوت دارد که این باعث می‌شود دندان‌ها ذره ذره جابجا شده تا جایی که نهایتاً در وضعیت مورد نظر قرار بگیرند.

بریسها طوری طراحی می‌شوند که در هر مرحله از درمان به دندان‌های به خصوصی فشار وارد کنند و هر دندان را به تدریج به وضعیت مطلوب آن هدایت کند. تیم ما، به دقت پیشرفت درمانتان را هر ۶ تا ۸ هفته یک بار چک می‌کند.

ارتودنسی نامرئی برای اصلاح بعضی از مشکلات پیچیده بایت یا نا مرتبی‌های دندان مناسب نیست. ارتودنسی فلزی (براکت و سیم فلزی قدیمی) برای درمان اختلال‌های پیچیده توصیه می‌شود. اگرچه ارتودنسی فلزی به اندازه اینویزیلاین زیبا نیست، اما بریس‌های فلزی امروزی کوچکتر، نامشخص‌تر و کارآمدتر هستند. این بریس‌های براکت و سیمی جدیدتر اختلال‌ها را سریع‌تر از بریس‌های قدیمی درمان می‌کنند. فقط متخصص ارتودنسی می‌تواند بهترین روش درمان را تعیین کند و روش‌های جایگزین مناسب را توصیه کند.

اگر ارتودنسی نامرئی مناسب نباشد، ارتودنسی فلزی برای اصلاح مشکلات زیر کارآمد خواهد بود:

  • به هم فشردگی یا فاصله دار بودن دندان‌ها در حالتی که فاصله یا همپوشانی دندان‌ها بیش از ۵ میلی لیتر باشد.
  • انحراف فکو اختلال‌های اسکلتی
  • ناهمخوانی‌ها و اختلاف‌های مربوط به ارتباط فک‌ها یا روی هم قرار گرفتن دندان‌ها (چگونگی روی هم قرار گرفتن مفاصل فکی بالا و پایین و عضله‌های فک)
  • چرخش شدید دندان‌ها
  • اپن بایت در جلو و عقب دهان
  • کج بودن شدید دندان‌ها
  • چند دندان غائب در فک بالا یا پایین

برای این که پلاک‌های ارتودنسی نامرئی اثر مورد نظر را به جا بگذارد، باید روزانه ۲۰ تا ۲۲ ساعت از آن استفاده کنید. در ابتدای درمان مدتی زمان می‌برد تا به در دهان داشتن این تری‌ها عادت کنید، همچنین صحبت کردن و به زبان آوردن بعضی واژگان نیز اندکی برایتان دشوار می‌شود و ممکن است حتی نوک زبانی صحبت کنید. مطمئن باشید که این مشکلات ابتدایی کاملاً طبیعی است و حرف زدن با پلاک فقط به اندکی تمرین نیاز دارد.

گذاشتن و برداشتن پلاک در ابتدا اندکی دشوار است، اما پس از مدتی این کار را بدون فکر کردن انجام می‌دهید. در هر حال تا زمانی که عادت کنید پلاک را به راحتی قبل از غذا خوردن، مسواک زدن یا هر دلیل دیگری از دهان خارج کنید و بعد در دهان بگذارید، توصیه‌های زیر را رعایت کنید.

اول این که مطمئن شوید پلاک صحیح را برداشته‌اید، یک پلاک برای دندان‌های بالا و یک پلاک برای دندان‌های پایین، این که کدام تری را اول روی دندان‌ها بگذارید، تفاوتی نمی‌کند. ابتدا تری را روی دندان‌های پیشین قرار دهید و سپس با نوک انگشتان فشاری یکنواخت را به آن اعمال کنید و آن را روی دندان‌های عقب یعنی روی دندان‌های آسیاب جا بیاندازید. هیچ وقت پلاک را با بستن دهان جا نیاندازید.

برای برداشتن پلاک کافی است نوک انگشتان را پشت دندان‌های آسیاب یک سمت دهان بگذارید و تری را به آرامی بکشید. همین کار را برای سمت دیگر نیز تکرار کنید. پس از آن که تری کاملاً از روی دندان‌های آسیاب درآمد، می‌توانید آن را با احتیاط از روی دندان‌ها درآورید و از دهان خارج کنید.

از آنجا که بریسهای نامرئی کاملاً متحرک هستند، تمیز نگه داشتن آن‌ها آسان است. اول اینکه باید ارتودنسی‌ها را قبل از خوردن هرگونه غذا یا نوشیدنی، به جز آب، از دهان خارج کنید. بریس را بعد از خارج کردن از دهان و قبل از جاگذاری مجدد آبکشی کنید. این کار باعث تمیز ماندن و جلوگیری از بو گرفتن آن می‌شود. روزی یک یا دو بار، هنگامی که مسواک می‌زنید و نخ دندان می‌کشید، داخل و بیرون بریس را نیز مسواک بزنید. همچنین توصیه می‌شود آن‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در دستگاه تمیز کننده دندان مصنوعی قرار دهید تا همیشه تازه بمانند.

مدت زمان کل درمان به طور متوسط ۹ تا ۱۵ ماه است و به طور میانگین از ۱۸ تا ۳۰ پلاک در این مدت استفاده می‌شود. البته طول درمان و تعداد پلاک‌ها برای تمام بیماران یکسان نیست.

با استفاده از ارتودنسی نامرئی بهتر می توان بهداشت دهان و دندان را رعایت کرد. پلاک های پلاستیکی متحرک هستند و به راحتی می توان آنها را هنگام مسواک زدن و کشیدن نخ دندان از دهان خارج کرد. به علاوه از آنجایی که در برنامه درمان با ارتودنسی نامرئی باید پلاک را پیش از خوردن و آشامیدن خارج کرد، غذای کمتری بین دندان ها گیر می کند و در نتیجه احتمال بروز مشکل های دندان مانند پوسیدگی کاهش می یابد . بریس های نامرئی در مجموع گزینه ای مناسب برای اشخاصی هستند که دندان هایشان اندکی نامرتب است. ارتودنسی نامرئی روش آسان، بی دردسر، زیبا و تقریباً غیرقابل مشاهده برای خلق یک لبخند فریبنده و جذاب به شمار می رود .

جویدن آدامس در طی هر روند درمانی ارتودنسی، قویا منع شده است. با اینکه این گونه از ارتودنسی‌ها (شفاف) قلابی ندارند که شکسته شوند، با این وجود ممکن است آدامس‌ها به هم تراز کننده‌ها بچسبند و تقریبا جدا کردن آن غیرممکن خواهد بود. در اینجا دلایل بیشتری برای اینکه چرا نباید در حین این فرایند درمان آدامس جوید و یا اینکه در صورتیکه تصادفا آدامس جویدید، چه باید کنید آورده شده است. آدامس را به خاطر چسبندگی اش می‌شناسند، ولی این مورد به خودی خود مشکلی برای دندان‌ها به وجود نمی‌آورد اما ممکن است به سختی به کف کفش یا دیگر پلاستیک‌ها بچسبند. آدامس‌های بدون شکر معمولا مشکلات کمتری از آدامس‌های حاوی شکر به وجود خواهند آورد ولی تولید کننده ارتودنسی‌های شفاف توصیه به خودداری از مصرف هر گونه آدامس در حین فرایند درمان نموده است. در صورت استفاده از آدامس در طول این فرایند در بهترین حالت به یک جلسه پاکسازی سخت و در بدترین حالت به تعویض هم تراز کننده‌ها (ردیف کننده دندان ها) نیاز خواهید داشت.

زمانی که آدامس به هم تراز کننده‌ها بچسبد

افرادی که دائما آدامس می‌جوند، ممکن است محدودیت‌های ارتودنتیک خود را فراموش نموده و آدامس بجوند. اگر چنین شد، استفاده از مسواک دندان‌های مصنوعی با توجه به موهای زبرترش می‌تواند نیاز به پاکسازی را کاهش دهد. می‌توان از روغن آشپزی برای نفوذ در آدامس و نرم کردن آن پیش از اقدام به تمیز نمودن با صابون آن استفاده کرد. نهایتا، دیگر روشی که می‌توان به آن اشاره نمود، قرار دادن ارتودنسی درون فریزر برای سفت شدن آدامس و سپس پاک کردن آن است. در طول فرایند درمان باید پیش از جویدن آدامس، ردیف کننده‌هایتان را در بیاورید. با اینحال باید در ۲۲ ساعت از ۲۴ ساعت روز از آنها استفاده نمایید و ممکن است بخواهید به سادگی تا آن موقع صبر کنید تا دوره درمانتان کامل شود.

آیا زمانی که ردیف کننده‌ها در دهانم قرار دارد می‌توانم قهوه بنوشم؟

هر دو نوشیدنی قهوه و چای از مواد دارای رنگ هستند. این مواد رنگ زا می‌توانند هم ارتودنسی و هم دندانهای سفید خودتان در زیر آن را لک دار نماید. این لکه دار کردن، نه تنها بر زیبایی لبخند سفیدی که چه با و یا بدون ارتودنسی به دنبال آن هستند تاثیر می‌گذارد، بلکه از دندان‌هایتان کانی زدایی می‌کند. کانی زدایی به سایش مینای دندان که از دندان در مقابل پوسیدگی پشتیبانی می‌کند، اشاره دارد. نوشیدن گاه به گاه یک فنجان چای یا قهوه مشکلی ندارد، ولی مراقب باشید که تبدیل به یک روند هر روزه نشود تا سلامت و تمیزی دهان و دندان به خطر نیافتد. ” به یاد داشته باشید که پیش از نوشیدن قهوه، ردیف کننده‌هایتان را در بیاورید”

  • برخلاف براکت های فلزی که کاملا آشکار هستند ، اینویزیلاین تقریبا نامرئی است
  • حداکثر برای ۲ ساعت می تواند برداشته شود
  • تحریک کمتری برای دندان ، لثه و گونه ایجاد می کند
  • رعایت بهداشت دهان و دندان و کشیدن نخ دندان راحتتر از سایر ارتودنسی ها است
  • استفاده ی راحت و تاثیر کمتر روی فعالیت های روزانه

درمان و روش ارتودنسی نامرئی می تواند یک راه حل عالی برای بزرگسالان و نوجوانان باشد که به دنبال یک روش عملا نامرئی برای اصلاح لبخند خود هستند. نوآوری ها و پیشرفت های تکنولوژیکی باعث می شود تقریبا تمام مسائل متداول مربوط به دندان ها برطرف شده و حل شوند.

در نظر داشته باشید که انجام روش ارتودنسی برای همه نوع فک امکان پذیر نیست و دندانپزشک پس از عکس برداری سه بعدی از دندان ها وضعیت را بررسی کرده و درمان مناسب انجام می شود.

در این روش از تنظیم کننده‌های پلاستیکی شفاف برای وارد کردن فشار لازم جهت حرکت دادن دندان‌ها استفاده می‌شود. این تنظیم کننده‌ها برای سایرین غیر قابل رویت هستند و امکان خارج کردن آنها از دهان در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن وجود دارد. این روش همچنین التهاب کمتری را برای بافت لثه در مقایسه با روش سنتی ایجاد می‌کند و به همین خاطر بطور خاص می‌تواند برای استفاده خانم‌های باردار مناسب باشد.

روش‌های درمان ارتودنسی در دوران بارداری لازم برای هر بیمار با توجه به نیازهای درمانی وی منحصر به فرد می‌باشد. به این ترتیب به منظور تامین نیازها و خواسته‌های هر بیمار، دکتر ولد خانی به عنوان یک متخصص ارتودنسی مجموعه‌ای از روش‌های درمان ارتودنسی را به بیماران خود پیشنهاد می‌دهد. هر چند تمام روش‌های ارتودنسی ممکن است برای استفاده بیماران باردار ایده آل نباشند، با این وجود تکنیک‌های مختلفی وجود دارند که از طریق آنها امکان صاف کردن ایمن و موثر دندان‌های فرد در طول دوره بارداری وجود دارد . یکی از این تکنیک ها ، ارتودنسی نامرئی یا بدون سیم است .

در این روش از تنظیم کننده‌های پلاستیکی شفاف برای وارد کردن فشار لازم جهت حرکت دادن دندان‌ها استفاده می‌شود. این تنظیم کننده‌ها برای سایرین غیر قابل رویت هستند و امکان خارج کردن آنها از دهان در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن وجود دارد. این روش همچنین التهاب کمتری را برای بافت لثه در مقایسه با روش سنتی ایجاد می‌کند و به همین خاطر بطور خاص می‌تواند برای استفاده خانم‌های باردار مناسب باشد.

هزینه ارتودنسی نامرئی بستگی به میزان مشکل و نوع ارتودنسی دندان دارد. در صورتیکه درمان‌های مرحله اول با پلاک‌های متحرک انجام شود هزینه و قیمت ارتودنسی دندان کمتر خواهد بود، البته بسته به شدت مشکل و تعداد پلاک‌های مورد استفاده هزینه ارتودنسی نامرئی متفاوت خواهد بود. در بیمارانی که نیاز به درمان ارتودنسی نامرئی دندان همراه با جراحی فک دارند، هزینه ارتودنسی دندان چون در دو مرحله قبل و بعد از درمان انجام می‌شود بیشتر خواهد بود و هزینه درمان جراحی که ممکن است توسط جراح فک و صورت انجام می‌شود، جدا از هزینه و قیمت ارتودنسی نامرئی خواهد بود.

انجام درمان ارتودنسی و تقبل قیمت ارتودنسی دندان  فقط جنبه زیبایی ندارد، بلکه با این شیوه دندان های مرتب شده و احتمال پوسیدگی و خراب شدن دندان های شما در آینده کمتر خواهد بود . انواع خدمات دندان پزشکی در مطب دکتر فریدون ولد خانی با مشاوره و انتخاب بهترین روش درمان انجام خواهد پذیرفت .